Vi har alle et ansvar

mycoach Beskæftigelse Leave a Comment

Jeg bliver ked af det, når jeg hører og læser, hvor nedværdigende der generaliseres og ytres om vores medmennesker på kontanthjælp og uddannelsesydelse.

Jeg siger fra – og gør noget ved det – Det er Mit Valg!

At møde mennesket i øjenhøjde og tage enhver udfordring derfra. Virker!

Jeg har den store glæde, at arbejde med unge mennesker, der er vurderet uddannelsesparate.
Unge mennesker, der lige i denne tid skal håndtere valg af uddannelse, med en fastsat udløbsdato for deres valg.

De har udfordringer som alle andre mennesker, måske en halvering af deres indkomst, en familie der skubber til dem, et system der skubber til dem, deres egne forventninger der skubber til dem. Ja der er mange der gerne vil fortælle disse unge mennesker, at nu skal de tage sig sammen og vælge.

Den anden dag havde jeg en lille gruppe til en mindre session hvor vi i fællesskab kiggede lidt på de pligter de møder, men også de rettigheder de har som borgere i Danmark.
At fortælle om deres rettigheder og hvordan de konstruktivt kan benytte de rettigheder vi har som borgere i det danske velfærdssamfund og system, at fortælle hvordan de ved at udvise ansvar for egne valg og retning i livet, kan være med til at fjerne mange forhindringer og udefrakommende skubberier, åbnede øjnene og fjernede første lag af den modstand vi som mennesker uvilkårligt får, når andre mennesker hele tiden vil fortælle os hvad vi skal vælge og gøre.

Jeg valgte at introducere livshjulet som et af flere værktøjer, fortælle om hvordan alle de tanker der rumsteres med i hverdagen som, uddannelses valg, job situation, økonomi, bolig etc. blev her sat i et andet perspektiv og løsningerne kom tættere på, efter man havde gennemgået og visualiseret alle udfordringerne, der rumsterer i ens tanker.
Alle vil vi jo gerne fikse det hele på en gang, men som mange efterhånden har konstateret i deres liv, skabes de bedste resultater ved at følge processen og tage et monster ad gangen. (ofte falder flere forhindringer, når det største monster er lagt ned)
Livshjulet virker, det vidste jeg godt i forvejen, men dagens gruppe session viste mig, at alene en overordnet gennemgang for en gruppe unge mennesker, skaber lys for enden af tunellen. Alle kunne forholde sig til, at de tanker der rumler i deres eget hoved og da snakken gik på tværs af lokalet, opdagede de, at de jo havde de samme udfordringer og med modstand på disse, ikke opnåede andet end skubben fra omverden.
Med det visuelle indtryk et udarbejdet Livshjul giver, skabes der ofte og hurtigt tanker for, hvordan planen for de næste skridt skal udarbejdes.

Min rolle, som coach, i processen, bliver bl.a. at sikre en realistisk plan, der ligger inden for personens egen kontrol.

Identificere forhindringer og bryde mønstre er en svær proces at gennemføre alene. Alle har brug for en person der hjælper og støtte i denne proces, vi magter det ikke alene uanset hvor stærke vi tror vi er.

Du som kom hertil i teksten, kan med forståelse og øjenhøjde i dialogen, hjælpe en der er tæt på dig, som behøver denne støtte for, at komme tættere på sit mål.

Har du erfaringer, synspunkter eller bare spørgsmål vedr. ovenstående, så skriv gerne i kommentarfeltet. Ønsker du at være anonym, da skriv en privat besked, som jeg vil lægge på og besvare anonymt.

Kærlig hilsen
Henrik
MyCoach by Aundrup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.