Motivation via Accept

mycoach Livets udfordringer Leave a Comment

Er du også træt når du kommer hjem fra jobbet og har svært ved at finde motivationen til at lave noget interessant resten af dagen/aftenen?

Fik nedenstående skriv og vil gerne give et bud på, hvad der kan gøres.

“Jeg er vildt træt i øjeblikket når jeg kommer hjem fra arbejde
I nogle perioder er jeg god til at holde gang i mig selv men ikke lige for tiden… som om jeg ikke formår at motivere mig selv godt nok…
Jeg synes selv at det kan være svært at holde fokus på det der giver mig energi frem for at dræne fordi der er så meget “bør” indimellem… eller som presser sig på, på mit arbejde.
Hvad kan jeg gøre anderledes?”

Der findes ikke en universel løsning, meget afhænger af flere faktorer.
Jobbets omfang og ansvarsområde, dit privatlivs situation, din mentale tilstand, din fysiske tilstand, søvn, kost etc.

MOBIL OG INTERNET PÅ JOBBET – SKAL SLUKKES NED.
Vi er rigtig mange, inkl. mig selv. der kommunikerer med omverden via mobil eller nettet på vores arbejdsplads i arbejdstiden.

Rigtigt mange små afbrydelser giver et større tab af arbejdsflow, som skal startes op igen.
Vi er rigtigt gode til, at prioritere, at lige læse beskeden fra en i omgangskreds, uanset det er et barn, kæreste, mand, kone, ven, veninde etc.
Vi lader vores opgave ligge og læser lige beskeden igen, så svarer vi og bruger mental energi på at svare, samt tænke over hvordan vores svar modtages i den anden ende, måske er det ovenikøbet et svar, der afstedkommer en ny besked, så vi afventer lige den også, inden vi kan kaste os over vores opgaver igen.
Mange mennesker tænker ikke over, at den afbrydelse faktisk koster af mental energi.

Hvis vi holder en pause, så har vi med 98% sikkerhed mobilen med os og får lige tjekket dit og dat, samt måske svaret på et eller andet. Hvilket betyder, at vi faktisk ikke holder pause.

Jeg tillader mig, at generalisere og komme med et budskab, der tager udgangspunkt i mine leveregler.
Gør altid dit bedste
Jeg gør altid mit bedste, derved har jeg ro i mig og uanset resultatet og hvad jeg har opnået på dagen, kan jeg med sikkerhed og ro i sjælen sige til mig selv, jeg gjorde mit bedste.
Jeg lader mig ikke presse til at yde ud over hvad jeg formår den i den pågældende situation, jeg står fast og gør mit bedste.

Jeg passer på mig selv, indlægger pauser imellem mine samtaler med borgere og andre interessenter jeg har med at gøre på mit job.
F.eks. kommer jeg en del på KAS Ballerup og efter hver samtale jeg har haft derude, lægger jeg efterfølgende vejen forbi et grønt område, hvor jeg holder 10-15 minutters pause, med en mindre meditations øvelse, således mit hoved er renset til næste samtale. Det giver mig energi og skåner min mentale tilstand.

Hvordan finder jeg energien og motivationen når jeg kommer hjem, selvom jeg er lidt træt efter dagens arbejde?
Accept, er nøgle ordet for mig. Jeg accepterer at jeg er træt, jeg tillader mig at tage 20 minutters meditation, som ofte bliver til et powernap. Jeg sætter mig og sætter mit ur til at ringe 20 minutter senere. Denne lille korte session hjælper mig til, at resten af dagen/aftenen til jeg skal sove, bliver en god tid, hvor jeg har overskud og energi til det jeg har lyst til at lave.

Accepter, at følelserne er stærkest i en periode hvor du er træt efter arbejde. Dvs det rationelle, der fortæller dig, at du skal støvsuge, handle ind, vaske tøj og andre praktiske opgaver, vil slå dig oven i hovedet, fordi dine følelser styrer og du faktisk har lyst til noget helt andet, noget der føles lettere og sjovere.

Husk på, at god kost, sex, motion og søvn er helbredende for vores krop og sjæl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.