Coaching for unge – Selvværd

mycoach Coaching for unge Leave a Comment

Kære forældre

Du har sikkert revet dig i håret flere gange i frustration over, at netop dit barn ikke har det selvværd du måtte ønske var til stede. Du har sikkert diskuteret med dig selv og din partner om hvad I mon gjorde forkert i forbindelse med opdragelsen af jeres barn.

Jeg er rimelig sikker på, at I har gjort det bedste I kunne og et lavt selvværd i dag, findes ikke kun hos de unge, det er noget jeg møder temmelig massivt i alle aldersgrupper.

Præstations samfundet, med krav om hurtige beslutninger for fremtiden i forbindelse med valg af uddannelse. TV reality udsendelser, der udviser et skævt billede af den virkelige verden.Uddannelses Institutioner der udfører et stort salgsarbejde som er deres eksistensgrundlag, uden den rette hensyntagen til om den unge vælger helt rigtigt for sig selv. Sociale medier, hvor der alt for ofte kun opdateres med skønhed – livets succeser – veltrænede kroppe – skønne rejsemål etc. Og ja, I forældre har måske også været en lille smule curling agtige, pakket et sikkerhedsnet omkring jeres børn, fragtet dem til dit og dat, samt taget hurtige beslutninger for dem på områder hvor I måske skulle have ladet dem selv fejle og lære af disse fejl.

Det er desværre meget ofte, at jeg oplever selvskadende adfærd, små spiseforstyrrelser, social angst, lettere depression og stress i forbindelse med det lave selvværd.
Vi må ikke overse det og lade stå til. Det hjælper ikke at fortælle nogen at de skal tage sig sammen. For det de gør, gør de fordi de er netop lige der hvor de er og det er hvad de magter i deres tilstand. Vi skal hjælpe dem ud af dette, få dem til at tro lige så meget på sig selv, som vi tror på dem.

Hvis du, kære forældre skal være helt ærlig over for dig selv og kigge en lille smule indad, har du så været 100% nærværende, lyttet til og forstående når dit barn har fejlet, været i tvivl, følt sig forkert etc.?
Du har sikkert som så mange andre vil tænke, lynhurtigt svaret; “ja 100%” på læberne, men du fejler også, det gør vi alle og sådan vil livet være fra fødsel til død.

Det er ikke for sent!
Det er aldrig for sent, men jo før vi gør noget, des før oplever vores unge, at de bliver i stand til, at træffe beslutninger, så ved egne værdier og bliver bedre til at udtrykke deres behov.

Beslutningskompetencer kommer også af troen på sig selv.
Selvværd og selvtillid er vigtige elementer i at kunne tage en beslutning, det gælder uddannelsesvalg, relationer, forfølge drømme og mål, samt meget mere.

Vi ønsker alle det bedste for vores børn og unge, vi elsker dem med alt hvad vi har og vil gå i døden for dem. Det er nok lidt drastisk at gå i døden, vi kan starte med at give dem en lille gave i livet, ved at støttet dem til et bedre selvværd.
Det gør vi ved, at finde en rigtig god professionel Coach, der kan dette. Om dette skal være mig eller en anden, betyder ikke det store i første omgang. Min anbefaling er dog klar, sørg for at der er tillid og kemi, samt økonomi til at gennemføre et helt forløb.

Jeg tilbyder en indledende gratis samtale på 20-30 minutter, så kontakt mig gerne og hør hvad mine kompetencer og erfaringer bygger på, samt om tillid og kemi er tilstede.

Kærlige Tanker

Henrik – far til 3

læs også Coaching for unge siden & Et forløb der styrker den mentalesundhed hos unge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.