Kunsten “Ikke at vide”

mycoach Personlig udvikling Leave a Comment

Kunsten “Ikke at vide”

Et af de vigtigste redskaber til at komme ind i det stille sinds levende umiddelbarhed, er “ikke at vide”.

Normalt er vores sind fyldt med alle mulige meninger om, hvem vi er, hvad vi gør, hvad der er vigtigt og hvad der ikke er vigtigt, hvad det er rigtigt, og hvad der er forkert, og hvordan tingene burde være i sidste ende. Fordi vores sind er fyldt med meninger og gamle tanker, er der ingen plads i det til et nyt indtryk af den virkelige verden omkring os. Vi lærer ikke noget nyt.

Dette forhindrer os i virkeligheden at se andre mennesker – specielt de mennesker vi elsker. Vi forestiller os, at vi virkelig kender mennesker, tilmed deres tanker. Mange af os ved af erfaring, at det at opleve en, vi kender, på en ny måde kan forvandle både vores tilstand og deres øjeblikkelig. I nogle tilfælde kan dette redde en relation.

“Ikke at vide” kræver, at vi opgiver vores meninger og lader den nysgerrighed, der hører il i sindets stilhed, tage føringen. Vi begynder at få tillid til en dybere visdom i os selv – vi ved, at den viden, vi behøver, viser sig, hvis vi hele tiden er nysgerrige og modtagelige.

Vi ved alle, hvordan det er, når vi forsøger at løse et problem og ikke kan finde en løsning blot ved at blive ved med at tænke over problemet. Til sidst giver vi op og gør noget andet, og når vi slapper af og ikke længere spekulerer på problemet, dukker svaret op i vores hoved.

Det samme gælder inspiration til kreative processer. Hvor kommer disse indsigter fra? De kommer fra sindets stilhed. Når vi holder op med at forlade os på de mentale strategier, som vores jeg’er har tillagt sig for at overleve, bliver vores “ikke at vide” en invitation – en magnet, der lader os tiltrække højere viden på måder, som hurtigt kan forvandle os.

En god idé skabes ofte på et splitsekund, lige der hvor vores sind er afslappet og uden tanker.

Åbne hjertet

Forandring og forvandling finder ikke sted, og kan ikke finde sted, uden en følelsesmæssig forvandling, uden at hjertet bliver berørt.

Vi mærker en opfordring til forvandling i hjertet, og kun vore hjerter kan reagere på den. Det der bevæger os, er kærlighedens bevægelse. Hvis hjertet er lukket, er det lige meget, hvilken mængde viden, vi har bygget op, vi vil ikke være i stand til at skabe den forvandling og forandring, som kan gøre en stor forskel i vores liv.

Et åbent hjerte gør det muligt for os, at være fuldt til stede i vores oplevelser og skabe ægte kontakt til de mennesker, der er i vores liv. Vi vil erfare vores oplevelser med hjertet og være i stand til at opdage det, som er sandt og værdifuldt for os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.