Følelser og tanker som ledig

Aundrup Beskæftigelse Leave a Comment

Som ledig, kender du garanteret disse tanker og følelser jeg beskriver her.

Du har sat dig ind i de gældende regler og retningslinjer for, hvad du som ledig er forpligtet til for at opnå din dagpenge/kontanthjælp. Du er på Jobnet og har opdateret dit cv. Du søger 2 jobs om ugen, ja du gør alt det du skal og mere til……

Efter et antal afslag kommer tankerne…..

Jeg gør virkelig hvad jeg kan for at komme i arbejde og jeg forstår ikke, hvorfor jeg ikke snart rammer den rigtige ansøgning, der giver hul igennem til samtalen.
Kommer jeg til bare samtale skal jeg nok få jobbet. Der skal jeg nok vise dem at jeg er den rette person til det job og vise dem, hvor meget jeg kan bidrage med.

Nu har jeg rettet det til, som sikkert ikke var godt nok sidste gang, nu sidder den altså bare i skabet.
SÃ¥ bliver du igen kaldt til de obligatoriske samtaler i jobcentret og i a-kassen.
Begge steder oplever du, at de er meget fokuserede på, at du er aktiv og søger bredt.
Du fremviser din liste af søgte job, du fremviser din liste af afslag, du fremviser dine forskellige ansøgninger og de forskellige cv’er du efterhånden har fået udarbejdet. Du fortæller hvor meget du søger uden for dit eget fagområde og hvordan du er åben for geografiske forandringer.

Du kender det garanteret godt, du har efterhånden rettet dit cv til så mange gange, at du snart ikke kan genkende din egen profil. Du startede med din basis profil, undervejs i din jobsøgning bliver du sparret på smarte sætninger der er gode at have med i et cv. og samtidig skal cv’et jo også gerne ramme nogle af de sætninger som arbejdsgiveren har skrevet i jobopslaget og efterhånden er den basis profil du startede ud med blevet til en helt anden person.

Lige her får man lyst til at give lidt op. Lige her er det svært at se, hvordan skal jeg dog komme tilbage på sporet. Man opnår næsten en form for cv lede….og det er jo ikke underligt, for med al den energi du har lagt i alle dine ansøgninger og de håb, du har knyttet til hver gang du har afsendt ansøgningen har ikke givet det resultat, du så brændende ønsker dig.

Lige her har man bare lyst til, at nogen skaffer en det job man har så meget brug for. Motivationen er i bund og lysten til at starte forfra er virkelig svær at finde frem.

Det jeg har set i 100vis af tilfælde og efter at have lyttet til ledige som dig er, at du som ledig snart ikke kan finde ud af hvem du er mere, du føler du mister din identitet og profilen bliver mere og mere fjern fra udgangspunktet. Frustrationer og modstand opstår, du som ledig giver lidt op inden i, selvom du stadig forsøger at udvise mod udadtil.

Det er Danmarks hårdeste beskæftigelse at være ledig.
Anerkendes du som ledig for dette? Efter min mening ikke i det system der burde gøre det.

Det anerkendes ikke, at du bruger enorm energi, såvel fysisk som psysisk på, at finde ny beskæftigelse. Det anerkendes ikke, at du som ledig rent faktisk kan opleve stres grundet din ledighed.

Jeg tror på den der vil det lidt mere også opnår mere.
MyCoach by Aundrup har en plan (Den Røde Tråd), der er ikke job garanti men jeg lover dig, at din bevidsthed om, hvem du er skærpes og din motivation øges markant.
Det giver beskæftigelse på et tidspunkt, tidspunktet kommer når du er klar.

Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.