Ny Strategi i din jobsøgning

Aundrup Beskæftigelse Leave a Comment

Hvordan skaber du en ny strategi i din jobsøgning, og fjerner tilstanden af frustration ?

MyCoach by Aundrup har en strategi der tager udgangspunkt i dig som menneske og hvilket ønske du har til din beskæftigelse.

Jeg tror på, at den skarpe og præcise profil, indeholdende dine kompetencer, talenter, personlighed og passion, har bedre chancer for at finde den beskæftigelse du ønsker, fremfor den tilrettede profil der skyder med spredhagl efter andres manuskript.

Det er min tro og filosofi, der bygger på erfaringer fra mit virke som erhvervsleder, som karriere coach og vejleder i et beskæftigelsescenter i Københavns Kommune samt private klienter.

Jeg vender søgningen på hovedet fordi jeg tror på det giver det bedste resultat, for dig og din kommende arbejdsgiver.

Du kender udemærket til hvordan din hverdag er i dag, du tjekker indbakken for nyhedsmails fra diverse jobportaler og venners søde henvisninger til et jobopslag de har set, som lige kunne være dig. Du er ved at være lidt træt af dette. Du gør det mere af pligt end af lyst, drevet af motivation og stærk tro på i dag sidder den der. Du oplevede det garanteret ret hurtigt i din ledighedsperiode, hvis du efterrationaliserer lidt på den tid der er gået siden første ledighedsdag.

Men ud med de tanker, der er kun en vej mod målet og det er fremad.

Normalt kigger du hver dag på diverse jobportaler omkring job inden for dine valgte søgekriterier. Finder du et job der kunne interessere dig, begynder du straks at se dig ind i profilen. Du tænker garanteret at de 90 % kan du sagtens opfylde og de 10 der mangler skal du nok lære. Eller fokuserer du på de 10% du ikke opfylder og tænker “shit man” dem må jeg adressere og skrive mig ud af, så de forstår at jeg nok skal lære dette, således det ikke er en forhindring i at ansætte mig.

I begge tilfælde skriver du ikke til arbejdsgiveren i dit sprog, men i et sprog der forsøger at “please” arbejdsgiveren, således du vil blive udvalgt og få chancen for at komme til samtale.

I 9.5 tilfælde ud af 10 kommer du ikke i nærheden af, at gå videre og et afslag ligger i indboksen inden for de næste par dage.

Hvorfor?
Du skrev jo alle de ord ind som du analyserede dig frem til, at arbejdsgiveren ville læse. Du adresserede de punkter hvor du vidste dine kompetencer mangler lidt. Du udførte præcis det alle eksperter siger du skal gøre i forbindelse med en ansøgning.

Mit bud er, en profil med skarpe beskrevne kompetencer, der er autentisk og smager af personligheden i hver en sætning, fremstår som attraktiv og troværdig, hvilket giver arbejdsgiveren større viden om dig allerede i din ansøgning og hvis det matcher arbejdsgiverens smag og behov, vil du blive lagt i den rigtige bunke og være tættere dit ønske og mål om beskæftigelse.
I stedet for at finde jobopslag og matche din profil op i mod den profil du tolker der er beskrevet, udarbejder du din profil og finder de virksomheder/organisationer der har de stillingsbeskrivelser der matcher din profil og angriber beskæftigelses mulighederne derfra.

Tallene for jobskifte i Danmark varierer alt efter kilden, hvis vi blot holder fast i et lavt tal som udgangspunkt på 700.000 som det var ifølge Danmarks statistik i 2007/8 så betyder det rent faktisk at der er muligheder for ny beskæftigelse. De jobs er dem du skal ud og fange, og det gør du med en skarp profil og en rød tråd igennem alle faserne i dit arbejde med at finde varig beskæftigelse. Hold fast i din tro på egne kompetencer og hav fokus på motivation og energi.

Med ca. 200.000 ledige og 20.000 opslåede jobs, er det en næsten umulig opgave for den enkelte arbejdesgiver, at lave et ordentligt stykke arbejde i ansættelsesprocessen og vi kender alle de historier om den dårlige oplevelse en ansøger har haft i forbindelse med sin jobsøgning.

MyCoach by Aundrup – Workshop forløbet Den Røde TrÃ¥d.

Forløbet på de 8 workshops Den Røde Tråd, som er lavet til dig som ledig, tager udgangspunkt i, at få sat din autentiske profil på plads og skabe en sammenhæng igennem alle faserne af din proces med, at finde tilbage til varig beskæftigelse.

Faserne: profil og strategi – ansøgningen – cv’et – præsentation – netværk – samtalen – præsentation i større forum – netværk pÃ¥ de sociale medier

Under produkter kan du finde alt om mine workshops

Er du ledig og føler du ikke, at du har brug for et 8 ugers forløb, er du velkommen til at kontakte mig på 5136 9107 eller mycoach@aundrup.dk og høre mere om hvordan vi sammen kan lave et forløb der passer dine behov.

HUSK PÃ…!

Det er en proces og tidslinjen er en elastik…..det lykkes vi ved bare ikke hvornår.
Lyder enkelt, det er det ikke, det er benhårdt arbejde og kræver stor disciplin af dig….hver dag.
Husk blot på, at 37 timers arbejdsuge også gælder for dig som ledig, så arbejd når du er på arbejde og hold fri når du har fri.
Det er Danmarks hårdeste beskæftigelse at være ledig.

Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.