Føler du dig set, hørt og anerkendt som ledig?

Aundrup Beskæftigelse Leave a Comment

Føler du dig set, hørt og anerkendt som ledig?

Her tænkes ikke kun på systemets tilgang til dig som ledig, men i høj grad hvordan dit netværk, din familie og venner ser, hører, støtter og anerkender dig i din situation som ledig.

En ledig er ikke en spedalsk person vi skal behandle som noget særligt. En ledig er et helt almindeligt og normalt fungerende menneske, der i en periode har et ekstra behov for, at blive set, hørt, støttet og anerkendt.

Det er et helt normalt fænomen, at ledige rammes af stres og manglende selvværd efter en periode som ledig og derfor har et større behov for netop netværkets støtte i denne periode.

Idet de fleste ledige ikke selv har valgt deres situation, men er blevet bragt i den af forhold uden for egen kontrol, vil den ledige formentlig skulle igennem faserne; chok, vrede og ulykkelig før du kommer frem til accept af situationen.
I denne fase oplever jeg, at rigtig mange får præcis støtte og bliver hørt, der trøstes og gives gode råd, samt motiveres med ordene “du skal nok finde noget nyt, du er så god” eller lign. Det er skønt for den person der i sådan en periode oplever, at der er mennesker omkring en, som støtter og bare er der, for det har du brug for. 

Men mine erfaringer viser, at det desværre ikke varer så længe førend, at du igen står alene med udfordringen, at skabe ny beskæftigelse.

Du står ikke kun alene med din udfordring, du står også alene med de følelser der rumler i dit hoved, din jagt efter den nye og givende beskæftigelse, tankerne om økonomien, det flossede selvværd, det at du føler dig sat udenfor og den uforståelige følelse af at være kasseret og ikke kunne bruges.
Det er her jeg oplever, at mange ledige netop har deres største udfordring. MyCoach by Aundrup har udarbejdet workshops forløbet “Den Røde Tråd”, hvor vi sammen vil sætte fingeren på din situation og skabe en motivation og strategi, så du kan komme tilbage og blive den bedste udgave af dig i din jobsøgning.

Jeg ved, at netværk virker. Jeg tror på netværket i enhver situation. Hvis ikke netværket er din støtte, der ser, hører og anerkender dig, må det vækkes og du må vise dem, at det er deres hjælp, der vil føre dig frem mod målet.

Du har selv et stort ansvar for, at dette skal lykkes og du skal, inden du masserer dit netværk, finde den bedste profil frem af dig. Du skal kunne stille op i enhver forsamling og fortælle hvorfor netop de personer, der er tilstede, skal lytte til dig. 
Du skal have et budskab, men ikke bare et budskab der siger “skaf mig et job”, nej et budskab der er klart og tydeligt, således at lytterne præcis ved, hvad de kan gøre for dig, hvilke kontakter der skal aktiveres og hvilke døre der skal forsøges åbnet.
Netværk er også din familie, venner og bekendte, ja alle du har i din omgangskreds eller tidligere har været i kontakt med.

Mange har sagt til mig igennem tiden, “netværk er kun noget direktører og andre ledende personer har”. For at modbevise disse pÃ¥stande, har jeg pÃ¥ mine workshops demonstreret, hvordan et netværk hurtigt kan udbygges og hvor effektivt det er. 
I en workshop jeg afholdte med 20 ledige på kontanthjælp, påstod jeg over for disse mennesker, at hvis de alle kendte 100 personer, ville vi alle have et nyt netværk på 2.000 personer i løbet af kort tid. Det krævede, at de alle kunne og ville præsentere sig selv foran forsamlingen, så vi alle fik kendskab til den enkeltes kompetencer, ønsker, rådighed geografisk og personlighed. På 3. dagen var der skabt 3 netværksmøder for 3 af deltagerne i workshoppen, som havde udgangspunkt i, at der kunne være en job åbning inden for deres fagområde.

Workshop forløbet “Den Røde Tråd” åbner også muligheder for dig og giver dig mulighed for udbygning af dit netværk, som måske lige er det der mangler for, at du kommer tilbage i beskæftigelse. Læs mere om forløbet her

Mit netværk er også dit netværk, hvis jeg ved hvem du er, hvad du brænder for, hvilke mål du har, samt kender dine personlige og faglige styrker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.