Jeg elsker dig!

mycoach Beskæftigelse Leave a Comment

yay-1519913-digitalI dag er jeg fyldt med kærlighed.
Jeg tænkte over det i bussen på vej hjem fra jobbet. Dagens arbejde med et hold nye unge ressourcestærke mennesker, deres begejstring og iver havde fyldt mig med kærlighed. Ikke kærlighed til en enkelt, men kærlighed til livet.

Weekenden bekræftede en af mine store kærligheder i livet, et dejligt gensyn med mit barnebarn der i samme sekund hun så mig, faldt mig om halsen og på hendes helt egen autentiske måde fortalte mig, at hun elskede mig.

Min brevkasse (personlige beskeder, sms’er og mail) modtager mange skønne og tankevækkende  spørgsmål om livets udfordringer. Kærligheden er et emne der ofte spørges til og det spørgsmål der fik mig til at stoppe op i dag er som følger:

“Hvorfor er vi så bange for at turde elske?”

Et godt spørgsmål og da jeg læste mailen det var stillet i, havde jeg ikke lige svaret på mine tanker om dette spørgsmål.

I dag fyldt med kærlighed tør jeg godt sige “jeg elsker dig” til alle der har denne særlige plads i mit hjerte, men når jeg kigger tilbage på egne erfaringer og naturligvis også de jeg har opnået via mit arbejde med mennesker, kan jeg godt se og forstå hvad der forhindrer os i, at være autentiske og risikere smerten ved afvisningen.

Det handler om frygten for svigt og deraffølgende smerte for mig.
Hvis jeg fortæller dig, at jeg elsker dig, giver jeg dig plads til at svigte mig og påføre mig smerte.
For mig er at elske det ultimative. Når jeg giver jeg mig til dig, får du noget jeg aldrig kan få igen.
Så når jeg eller du ikke elsker mere, har jeg mistet noget for evigt. Noget som kun vi to kunne have sammen.

Når jeg holder mit barnebarn i mine arme og fortæller hende, at jeg elsker hende er jeg intet andet sted end lige der, hun kigger på mig og siger “farfar, jeg elsker også dig”. Der er ingen frygt for svigt, der er ingen frygt for smerte ved, at give og få den kærlighed lige her.
Hvis jeg bare turde hver dag, ville meget være anderledes i mit liv. Sådan føler jeg en overbevisning om, at mange kan nikke genkendende til.

Mange mennesker leder efter det der bekræfter dem, fordi de måske ikke helt synes de er værd at elske. Og så kan andre da slet ikke.

Det siges, at kærlighed og lykke kommer indefra! Mine erfaringer viser, at det nok ikke er helt forkert at tage den antagelse. Hvis du ikke elsker dig selv, leder du ofte efter følelser der bekræfter, at din kæreste nok bare udnytter dig og slet ikke elsker dig.

Værdi afklaring – Behovs pyramiden – livshjulet – fjerne ydre pÃ¥virkninger via mindfulness – indsigt i det psykologiske rum af globale regler – indsigt i persontyper i enneagrammet, er nogle af mine værktøjer, de virker pÃ¥ mig, sÃ¥ de virker garanteret ogsÃ¥ for dig eller en du kender.

Kærlig hilsen
Henrik
MyCoach by Aundrup

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.