Drømmen var Bali

mycoach Personlig udvikling Leave a Comment

Drømmen er stadig Bali, denne tur har forstærket følelsen af, at her hører jeg til.

Min familie er i Danmark og de bånd er de stærkeste, den kærlighed jeg føler til og fra min familie er ubrydelig.

Men Danmark, fyldt med masser af dejlige mennesker, med et godt socialt sikkerhedsnet, med stor velstand og så alligevel. Fyldt med jantelov, egoisme og træden på de, der skal hjælpes og støttes på deres livsrejse. Danmark der med en befolkning som en af verdens lykkeligste, lader sig så hårdt styre af smålighed, kassetænkning, semi racisme og grådighed, river i mine værdier og gør mig trist.

Det har været en gave, at møde lokalbefolkningen og hører om deres daglige liv, deres regions betydning og deres glæde over hver lille ting der lykkes i deres liv, men ikke mindst deres glæde over at deres nabo også lykkes og måske har opnået større velstand end dem selv. Taknemmeligheden for livet og den daglige store indsats for at få det bedste ud af livet, uden ynk eller klager, uden smålighed eller grådighed i deres tanker. Det har været en stor gave at modtage for mig.

Arbejdsdage på mellem 12-15 timer, 6 dage om ugen. 4 timers søvn normalt og søndag som var fridagen sov han 6 timer. Han strålede over at vise billeder af sin familie, han fortalte glædesstrålende om sin kone og børn. Hans stolthed var ikke for stor til at fortælle om livets udfordringer og som en anden sagde til mig; “Der kommer ingen resultater uden en proces” En månedsløn som chauffør på 2,5 mill Rupiah svarende til 1.200,- kr. og et ekstra job som vagt i aften og nattetimerne til 1,5 mill Rupiah svarende til 700,- kr. sammen med konens indtjening gjorde at han nogenlunde kunne klare huslejen for familiens hus. Sønnens universitetetsuddannelse koster 45 mill. Rupiah og disse penge havde han lånt af banken, med en forventning om, at sønnen ville opnå uddannelse og sidenhen kunne tjene lidt mere end ham selv.

Traditionen er, at familien bliver i samme hus, forældre bliver boende og sønnerne ligeså med deres nye familier. Pigerne flytter til deres mands hus, når de er blevet gift.
Han betaler ikke skat og der findes ikke sociale ydelser fra samfundet.
Det sociale sikkerhedsnet findes i lokalsamfundet. Du bor i et område, hvor alle er samlet mindst en gang om måneden. Fællesskabet træffer beslutninger om forslag til forbedringer, forslag om støtte til familier der har det svært, passer i fællesskab Templet der tilhører deres område mv.
Hvis du besøger Bali, så vær ikke fedtet med drikkepenge. 20.000 Rupiah = 8,80 kr. betyder intet for dig, men gør en verden til forskel for de lokale, der udelukkende lever af turisme.

Bali er også så meget andet.
Det er et meget smukt sted at komme, der er den skønneste natur og frodighed. De 12 måneder er fordelt på 5 fugtige og 7 tørre og temparaturen er nogenlunde stabil omkring de 30-31 grader. Her er varmt og det tager lidt tid at vænne sig til det. Solen er ekstrem stærk og selv i let overskyet vejr, tilrådes det at bruge solcreme af en høj faktor.

Jeg har vandret til vulkanen Mt. Batur’s top og set solopgang, jeg har siddet på de smukkeste strande og set solnedgang og månens opgang. Jeg har vandret i de smukkeste rismarker, blevet overfaldet af vilde aber og snorklet med havskildpadder, set de smukkeste koralrev og livet i disse. Fået mit livs største chok da en kæmpe rokke med et vingefang på 2,5-3 meter svømmede lige under mig ud af ingenting. Jo her er fantastisk at være.
Massage og Yoga er overalt og priserne begynder ved 35,- kr. for en times fullbody massage, alt efter hvordan lokaliteten er på det enkelte sted.

Byerne på Bali ligner lidt kaos i dagtimerne. Men når mørket falder og der kun er kunstigt lys bliver det et helt andet billede. Jeg har nydt den asiatiske køkkenkunst, spist de skønneste retter af forskellige nationaliter og drukket lokal vin, øl, de skønneste friskpressede juicer og ikke mindst frisk kokusmælk og lokal kaffe.

Min oplevelse forstærkes naturligvis også af, at jeg havde et hold skønne unge mennesker til undervisning i sammenlagt 60 timer fordelt over 3 uger.
At få lov til at komme så tæt på deres udfordringer, deres drømme, deres følelser, deres mål og forhindringer og være med til at forløse dem, så selvværd, selvbillede, den mentale sundhed, teamspirit og troen på mulighederne mv. langsomt øges, er så stor en gave, at jeg er dem alle evigt taknemmelig.
Jeg ved at jeg gør en forskel, jeg ved at jeg har en gave i mig og taknemmligheden fodres af, at jeg får lov til at dele ud af det jeg er bedst til. At lytte, guide, rådgive, støtte og motivere det enkelte menneske til, at se egne ressourcer og styrker i stedet for, at se forhindringer og måle sig op imod hvad andre kan.

Galapagos var nuets hjemsted, New Zealand det vildeste smukke landskab. Bali som har det hele, kan meget vel blive et af mine nye “hjem”, hvis jeg har modet og muligheden til at gøre det til dette.

Jeg glæder mig til at se min familie, afslutte mit arbejde i Egedal kommune, flytte til København og tage tilbage til Bali igen om 20 dage.

Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.