Mit frivillige arbejde slutter for denne gang – Tak for tilliden

mycoach Livets udfordringer Leave a Comment

Siden 2011 har jeg udført frivilligt arbejde som Life Coach.

De første år med udenlandske gadeprostituerede (ofte ofre for menneskehandel) i Mødestedet i Colbjørnsensgade i KBH og fra oktober 2013 frem til i dag, med unge mødre på Alexandra Kollegiet i Valby.
Fokus, i begge projekter, har været personlig coaching, håndtering af livssituation, finde vejen i livet, styrke selvværdet og tro på egne evner, værdier, kompetencer mv.

Nu er det slut for denne gang, Alexandra Kollegiet lukker med udgangen af juni og jeg tager en pause fra det frivillige arbejde.

Det har været lærerige, givende, hårde og spændende år i mødet med alle disse, sårbare, ærlige, autentiske, givende skønne mennesker, jeg har mødt på min vej og haft det privilegium at lære at kende, høre deres livshistorier og givet hvad jeg magtede til at hjælpe dem videre i livet.

Det er med taknemmelighed i mit hjerte, at jeg tænker tilbage på alle de stunder, hvor tilliden imellem et fremmed menneske og mig, har skabt et trygt rum for os begge, så vi i fællesskab har kunnet finde frem til præcis det, der skulle til for at skabe den forandring, der førte til en ny og forbedret livssituation for mennesket, over for mig.

Jeg har lært utroligt meget i alle disse år, via mit frivillige arbejde.
Først og fremmest har jeg lært at acceptere det enkelte menneskes livssituation. At forhindringer og handlinger der for den udenforstående kan virke totalt åndsvage, kan for den involverede være det rigtige at føle og gøre i situationen.

Jeg har lært, at respekt og accept af den enkeltes livssituation giver tillid og med tillid kan vi i fællesskab finde nye delmål, der skaber vejen til et bedre liv.

Jeg har lært, at der ikke findes en enkel metode eller koncept, der kan håndtere enhver situation. Det kræver en stor “værktøjskasse” og indsigt, at arbejde med mennesker og en dyb interesse som Life Coach i mennesker, at kunne finde frem til de værktøjer der giver bedst mening i den givne situation.

Jeg har lært at acceptere, at ikke alt ender med succes, der er tilfælde hvor det bare ikke lykkedes at finde nye veje til en forbedret livssituation.

Jeg har lært, at selvom frihed er enhvers ret, er der stadig mange mennesker der ikke har friheden til at bestemme over eget liv.

Jeg har lært, at intet er givet, jeg skal værdsætte livet, min frihed og det jeg har, hver dag.

Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.