Har du svært ved at beslutte dig?

mycoach Livets udfordringer Leave a Comment

Kan du heller ikke beslutte dig?
Vi vader i muligheder af valg og dilemmaer, og vi er så bange for at vælge forkert.
Bange for, at omverden ser skævt på os, fordi vi tog et forkert valg i en given situation. Bange for at vi ikke kan komme tilbage fra et forkert valg.

Men i virkeligheden er der kun én ting, vi bør frygte­­­ – nemlig at stå stille og ikke turde at satse.

Spørg dig selv:
Om det du gør i dag, fører dig tættere på hvor du vil være i morgen
Hvis ikke, er det tid til at skifte retning og handle på dine tanker

Accepter at du ikke kender resultatet, før du har gjort forsøget

Vi bliver ofte hæmmet af, at vi på et tidspunkt i vores liv har truffet en forkert beslutning og vi frygter at det vil ske igen.
Det gør det, vi skal træffe mange beslutninger igennem livet og ikke alle vil have lige stor succes. Det er netop her vi lærer noget, det er her reflektion omkring vores valg og hvad der fik os til at tage valget hjælper os.

Vi har 2 valg efter at have truffet en forket beslutning

Vi kan vælge at lade livet gå i stå, blive selvdestruktive, isolere os og slå os selv oven i hovedet med den store stegepande.
(minus på selvværdet)

Eller

Vi kan acceptere at vi tog et forkert valg og det havde negative konsekvenser for os.
(plus på selvværdet)

Og komme videre

Accepten er vigtig, når vi accepterer en tilstand og et valg flytter vi den negative fokus og modstand på valget, til at vi positivt kan arbejde med det valg vi tog og dermed arbejde hen imod et nyt og bedre valg.

Tilgiv dig selv for det valg du tog, du er bare helt normal og menneskelig. Vi tager alle, forkerte valg mange gange i livet.

Vi bliver bedre til at tage liv, ved at tage dem. Jo mere vi øver os, jo flere succeshistorier vi kan bygge op i vores lille indre bibliotek, jo bedre bliver vores beslutningskompetencer.

Jeg stiller ofte spørgsmålet til mennesker jeg sidder over for, som er i tvivl om de skal vælge det ene eller andet: “hvad er det værste, der kan ske hvis du tager det valg i stedet for det andet valg?”
Vi kan ikke dø af det, medmindre du overvejer at tage et faldskærmsudspring, med eller uden skærm.

Beslutningskompetence opbygges, efter min overbevisning, ved at tro på os selv, (selvværdet) ved at være tro mod vores værdier og behov, være bevidste om at det er ok at fejle og ikke mindst opbygge et mod til at turde vise omverden at vi er alt dette i en og samme person.

En lille selvhjælpsøvelse, som vi alle kan lave derhjemme.

Lav en liste over alle de gode beslutninger og valg du har truffet i en periode. Det kan være 3 måneder eller 5 år perioden omhandler. Det er ikke så vigtigt, det der er vigtigt at du ud for hver succesfulde beslutning og valg, laver en lille note om hvad det gav dig og hvilke overvejelser du havde inden. På denne måde opbygger du et lille mestrings / Succes bibliotek, som du kan finde frem, når du tvivler på om du kan træffe en beslutning.

Du har ikke taget et valg
før du har handlet på det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.