Kommunikation & Relationer

mycoach Coaching, Undervisning Leave a Comment

Kommunikation imellem X’er er typisk et kig på fortiden, med nuets følelser.

Da vi var et par, havde vi fælles forståelse for mange områder. Vi havde lighedstegn på mange værdier og selvom vi så forskelligt på nogle områder, behov, etc., respekterede vi hinanden og havde ikke konflikter omkring disse emner.

Nu er vi X’er og pludselig har vi sket ikke samme syn på hændelser fra fortiden, nu er disse styret af følelser, der ikke fandtes før. Nu er det med modstand vi kigger tilbage på det som var, vi kigger nærmest fordømmende på det og glemmer de følelser vi havde i spil dengang.
Vi kigger på fortiden, med nuets følelser og sandheden af historien er ikke genkendelig.

Kender du det?

Det som vi var enige om engang, kan vi ikke blive enige om i dag. Udsagn forvrænges og pludselig bliver du i tvivl om, hvad der er hoved og hale i den fælles historie. Pludselig føler du dig angrebet af en tid, der føltes god og havde en form for fællesskab over sig.
En X er også en relation. De fleste vælger nok at have en ikke eksisterende relation til en X, men har man f.eks. børn sammen, hænger man jo sammen resten af livet på en eller anden måde, nogle vælger også at være venner efter forholdets afslutning.
Derfor er det også vigtigt at vi sætter det “forhold” op vi har med vores X, finder forholdets behov og afstemmer vores kommunikation så den passer til det forhold vi har i dag, hvis vi har et.

I mit nye undervisningsforløb, tager vi fat i kommunikationen imellem dig og de relationer, der er tæt på dig og som du ønsker skal være stærke og holdbare.

Kommunikation & Relationer

Fokus: Relationer i privatlivet og på jobbet/studiet
I enhver relation er kommunikation noget af det vigtigste. Det at blive hørt og også høre hvad der bliver kommunikeret til dig.
Vi kigger på persontyper og hvordan de forskellige typer kommunikerer og hvordan de typisk modtager et budskab.
Værdier og behov ændrer sig løbende i forhold til vores livssituation, vi gennemgår værktøjerne for hvordan disse kan justeres og tilpasses igennem livet.
At acceptere vores relationers meninger, udsagn og synspunkter, kræver lige så meget af os, som vi kræver af dem, når de skal respektere vores synspunkter, udsagn og meninger.

Indhold i overskrifter:

  • Enneagram typer og instinkter – kommunikation imellem typerne
  • Behov – eget behov, relationens behov og forholdets behov
  • Forholdets værdi og identitet
  • Leveregler
  • Accept af vilkår
  • Fortid – fremtid i forhold til at være i nuet
  • Selvværds træning i et midlertidigt usundt forhold – hvordan holder du fast i dig selv
  • Hvordan motiverer jeg min partner eller chef til at styrke vores relation?
  • At forlade et usundt forhold – privat og erhvervsmæssigt. Følelserne og uretfærdighedens tanker, der ofte følger med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.