Stilhed før stormen

mycoach Livets udfordringer Leave a Comment

Stilhed før stormen

Hvad skal der til for at bryde det mønster, der ifølge statistikkerne forekommer hvert år i januar?

Stormen = skilsmisser og afbrydelse af nære relationer.
Mønstret er, at ejendomsmæglerne får et hav af boliger til salg i januar, for nu skal vi skilles.

Kan vi redde ægteskabet eller den nære relation og undgå at blive endnu et bekræftende tal i statistikken?
Det tror jeg faktisk på vi kan. Hvis du/I virkelig gav relationen et grundigt serviceeftersyn, fik kommunikation og relationen sat på dagsordenen, er jeg sikker på at mange af de kommende brud, ville kunne reddes og skabe et fundament for genfunden kærlighed og samhørighed.
Men det kræver, at du/I vil det.

De 3 forudsætninger for forandring; Erkendelse, accept og overgivelse

I ville hinanden på et tidspunkt, det er stadig intakt i de fleste mennesker jeg arbejder med, medmindre at fuldstændig utilgivelige hændelser ligger i vejen for fortsættelsen af relationen.
Udtryk af behov, forståelse af den andens behov, fælles behov for realtionen, fælles værdier og identitet, alt det glemmes ofte i de daglige vaner.
Vi vasker tøj om søndagen, vi handler ind om fredagen, vi spiser rødt kød og drikker rødvin om fredagen, vi besøger familien til højtider og fødselsdage, vi lever i vaner og glemmer det spontane, det der skaber energier i relationen, og som engang var en drivkraft i relationen.

“Livet er blevet for meget leverpostej” er en sætning jeg har hørt mange gange.
Hvad har du gjort for, at det ikke skal være sådan? er mit spørgsmål.
Svaret er næsten entydigt hver gang; “ik noget særligt, bare prøvet at få det til at virke. Synes det er svært, der er også meget i hverdagen, der skal nåes”.

Begge parter i en relation har behov, værdier, følelser, identitet.
Hvad der i mange tilfælde ikke fokuseres på er, at forholdet har sin egen identitet, sit eget behov, samt at der er et mål med relationen. I nære relationer er det “Evig Kærlighed” der er målet.
Parterapi lyder så “farligt” og ofte vil den ene part i relationen ikke deltage i den slags, så ender det med at den anden part i relationen, begynder at gå til lidt foredrag om selvudvikling, køber måske en bog og lytter til lidt podcasts.
Der kommer sikkert en enkelt eller to opfordringer til partneren om, at de måske sammen skulle kigge på dette. Desværre opfattes dette ikke som en udstrakt hånd til relationens bedste, men som en anklage om, at du skal også “tage dig sammen” udtalelse.

Nu er vi på vej ud af december, mange har i deres stille sind tænkt; “at når julen er overstået, så er det slut og vi skal skilles” Statistikkerne lyver ikke og de tørre facts fra Dansk Statistik kan alle slå op og blive bekræftet i.

Den beundring, den stolthed, den kærlighed, det begær, den nærhed, den samhørighed og tryghed vi følte sammen, fortjener den ikke at få en omgang mere, istedet for at blive et kedeligt tal i statistikken?

Kommunikation i relationer giver rigtigt mange gode redskaber og basis for dialog. Det er ikke parterapi, men et sundt redskab til at få renset ud, talt igennem om mål og fælles behov, sætte rammer op for relationen og give den energi igen.
Jeg benytter også Enneagrammet som et redskab i dette, hvor specielt instinkter er en væsenlig kilde til misfortolkninger og skæv kommunikation. Ved at kende hinanden dybere på dette område, skabes der en bedre forståelse og dermed kommunikation.

Lad os sammen, afblæse stormvarslet.

Kh Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.