Succesoplevelser har du masser af – brug dem – de styrker dit selvværd

mycoach Coaching Leave a Comment

Selvværd kommer også af dine succes oplevelser

Selvværdet udgør din personlige præsentation af dig selv i tankerne. Det er ikke noget, du er født med, men noget du konstruerer.

Når jeg tænker tilbage på forskellige udfordringer jeg har stået over for igennem livet, så husker jeg på alle de succes oplevelser jeg har haft. Der hvor jeg gjorde noget nyt, jeg aldrig havde prøvet før og det ofte endte med et godt resultat.

Jeg har engang skiftet et stempel i en gammel Golf 1,1 fra 1976
Uden nogensinde at have prøvet det før, var jeg nødt til at gøre dette, da en stempelring var knækket og motoren ville brænde sammen, hvis ikke den blev repareret.
Selv den dag i dag, mere end 25 år senere, husker jeg dette. Nej jeg er ikke automekaniker eller lign. men jeg ved, at jeg selv gjorde det og det lykkedes mig at gøre det, så bilen efterfølgende kørte perfekt.

Jeg har levet mad til flere hundrede unge og ledere, ved et internationalt fodboldstævne.

Jeg har skiftet bremser på en bil, hvor mit eneste værktøj var en skiftenøgle og en skruetrækker.

Jeg er taget på Langelandsfestival som frivillig, uden at kende et eneste menneske der, da jeg tog afsted.

Jeg programmerede og lavede min første hjemmeside, uden anden viden end den jeg kunne google mig til.

Nogle af de ovennævnte punkter, har givet mig en tro på, at jeg altid vil kunne løse en udfordring inden for disse specifikke områder. Listen er lang, som den er for os alle. Vi skal bare huske på den.

Jeg er sikker på, at hvis du tænker lidt tilbage igennem tiden, vil du komme i tanke om mange succes begivenheder, hvor du gjorde noget for første gang og du med stolthed i dag kan huske tilbage på resultatet.

Derfor er det, at gøre nye ting ofte, med til at styrke dit selvværd og dermed troen på, at du kan hvad du sætter dig for.

Hvis du udover hukommelsens lille bibliotek også laver en lille dagbog over dine nye opdagelser, vil du altid have en bog fyldt med støttende oplevelser, til dine fremtidige udfordringer.

Prøv det – Gør det
Jeg lover dig, at det virker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.