Kan Enneagrammet hjælpe mig til at finde den rigtige relation?

mycoach Coaching, Personlig udvikling, Undervisning Leave a Comment

Relationer der holder, relationer der via synergien skaber styrke, fællesskabsforståelse og samhørighed, med en spontan indgangsvinkel til livets muligheder. En relation der bygger på tillid, ærlighed og åbenhed.

Er det ikke sådanne relationer vi alle søger, uanset om det er kærester, ægteskab, venner/veninder, kollegaer etc.
Jo, det tror jeg på.

Jeg har studeret de 9 typer i Enneagrammet og da jeg selv er en 8’er med 7’er vinge, har jeg taget udgangspunkt i 8’eren i forhold til alle 9 typer. (jeg er i gang med, at udarbejde alle 45 forskellige kombinationer)

Som udgangspunkt betragter jeg værdier, behov, kemi og lignende som værende på plads og i dette indlæg koncentrerer jeg mig udelukkende om de styrker og udfordringer type sammensætningen igennem Enneagram typerne viser.

Det hele bliver endnu mere komplekst når vi indrager triaderne – instinkterne – udviklingsniveauet og eventuelle vinger.
Triaderne interesserer mig virkeligt meget og nær studiet af disse, er med i min nye workshop – Kommunikation & Relationer.

 

Som udgangspunkt er der ingen typer der er mere at foretrække end andre. Når jeg kigger på hver enkelt type og den energi det kan give i et godt match, mærker jeg en klar lyst til at være i en relation med denne. Når jeg kigger på typerne og ser på hvilke kommunikations udfordringer det kan give, føler jeg mig lidt mere bevidst om, hvad jeg ikke ønsker i mit liv. Men det er jo netop fuldstændig modsat det, jeg tror på og arbejder med alle mennesker omkring. Kig på det gode du kan opnå og ikke det som måske kan gå galt.

Så kan vi/jeg bruge dette som en indgangsvinkel til f.eks. en kæreste relation?
Nej, det tror jeg ikke, men jeg tror at jeg kan bruge det som et redskab i min og vores kommunikation i forhold til de små udfordringer vi også vil opleve sammen. Jeg tror på at det kan skabe en bedre forståelse i mig, om hvem det helt præcis er jeg står over for og hvorfor reaktionerne er som de er.

Hvis du ønsker, at vide mere om din types relationers styrke og udfordringer, så kan jeg kontaktes lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.