Værdier / Identitet / Mentalsundhed

mycoach Coaching Leave a Comment

I denne tid, hvor mange ytrer sig negativt omkring alle de begrænsninger vi alle pålægges, grundet restriktioner pga Covid-19 kan det være en god handling, at få kigget dine værdier igennem og finde tilbage til det positive i livets indhold, samt få redefineret din identitet.

En meget givende øvelse, som er et udgangspunkt i at finde ud af hvem du er, er at kigge dine værdier igennem og sætte regler op for de forandringer du ønsker at gennemføre.

Nedfor er en masse eksempler på værdier. Husk værdier er følelser og ikke noget vi kan hente i supermarkedet eller lign.

Lav først en liste af de 10 værdier, som du ser være dig i dag.

Lav derefter en ny liste over de 10 værdier, som du vil have højest og leve efter som dit mål på, at forandre dig til den du gerne vil være.

Lav regler for hvordan du vil opnå dine 10 prioriterede værdier, gerne 3-5 regler for hver værdi. Jo mere du arbejder med at opfylde disse regler, jo mere vil det blive en naturlig del af dig og dermed din identitet.

Denne øvelse bruger jeg ofte som indledende øvelse på den forandring det enkelte menneskes ønske om forandring, men som har lidt svært ved at sætte ord på hvad det præcist er, der skal forandres.

Jeg brugte selv værdi afklaring, da jeg startede min forandringsrejse for mange år siden.

Værdier – oplæg i værdier og øvelse hvor den enkeltes værdier sættes i prioriteret rækkefølge.

Hvad er værdier og hvordan bruger vi vores værdier? kan jeg prioritere mine værdier og ændrer de sig igennem livet?

Værdier er dine ønsker eller mål. De kan være enhver af de menneskelige behov, men er ikke begrænset til disse.

Eksempler på værdier er sundhed, kærlighed, frihed, mod, spiritualitet, gøre en forskel, sikkerhed, anerkendelse, præstation, udvikling, familie, samhørighed, lidenskab, glæde, humor, sandhed, intelligens, eventyr, beslutsomhed, være til stede i nuet, tid for mig selv, stilhed, tryghed, forandring, udvikling, fred, sikkerhed, ærlighed, traditioner, tolerance, integritet, loyalitet, autenticitet, entusiasme, passion, natur, venlighed, omsorgsfuld, lidenskab, balance, taknemmelighed, fællesskab, kontrol, kreativitet, retfærdighed nysgerrighed, åndelighed,.

Der findes hen-imod værdier og væk fra værdier.

Hen-imod er de følelser, du ønsker at føle mest. Væk-fra værdier er de følelser, du vil gøre alt for at undgå.

Din rækkefølge af værdier er en del af det, vi kalder vores ”identitet.”

Et af vores stærkeste behov som menneske, er vores ønske om, at forblive i overensstemmelse med vores identitet og handle i henhold til vores nuværende rækkefølge af værdier.

MyCoach by Aundrup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.