Selvværds coaching

mycoach Coaching, Livets udfordringer Leave a Comment

Selvværds coaching
Hvad er det? og hvad gør en selvværdscoach?

Selvværd er hvad vi siger til os selv, om os selv.
Så når vi fortæller os selv, at der er givne ting vi ikke kan finde ud af, har vi allerede set fiaskoen i øjnene. Vi har spændt et sikkerhedsnet ud under os, så vi efterfølgende kan sige; “det var det jeg sagde, jeg kunne ikke.”

Når jeg møder en person, der åbenlyst har lavt selvværd, og som også selv er kommet til erkendelsen, er noget af det jeg spørger ind til; “hvilke behov får du opfyldt og hvilke behov får du ikke opfyldt?” Typisk er svaret, at personen ikke har indsigt i sine behov i denne situation.
Et andet emne jeg tager op er, hvilke værdier er vigtige. Og igen er svaret ofte, at der ikke er en prioriteret værdiliste, der er nogle ønsker, som oftest tager udgangspunkt i mere tryghed i det liv den enkelte lever. F.eks.;”trivsel på arbejdpladsen – kærlighed – anerkendelse” men en prioriteret værdi afklaring er ikke eksisterende.

Jeg interesserer mig altid for om personen er god til at sige til og sige fra.
Svaret er i 99% tilfælde, at det er personen ikke.
Hvis vi ikke kan sige til eller sige fra, tillader vi alle andre mennesker omkring os, at styre vores liv og energier, hvilket kan betyde at vi tillader overgreb på vores personlighed.

Jeg kan ikke fixe dig på en session, jeg kan få dig til at føle dig normal og lettere i sindet, når du forlader den første session. Typisk vil du have et par opgaver med, som du skal arbejde med til vi ses næste gang. Jeg kan love dig, at dit selvværd langsomt vil vokse og du med tiden vil have et godt selvværd og som sikkerhed have en masse gode øvelser og indsigter, som du altid kan tage frem igen, hvis der skulle blive behov for det.

Du vil have indsigt i dine menneskelige behov og i hvilke situationer du får dem opfyldt og i hvilke du ikke får dem opfyldt. Du vil have en klar fornemmelse af dine værdier, samt små regler for, hvordan du arbejder dig hen imod de værdier, som du ønsker at prioritere i dit liv.
Selvværdet er ikke noget vi fødes med, eller kan købe et kilo af nede i supermarkedet. Selvværdet er noget vi alle skal arbejde med igennem hele livet.

I min selvværdscoaching er der 3 ting der altid er en del af mindsættet som du skal mestre efter et forløb hos MyCoach by Aundrup
1) At kunne sige fra
2) At kunne sige til
3) Acceptere at du ikke kender resultatet, før du har gjort forsøget

Selvværd er en af nøglerne til at finde ro i dig selv, skabe bedre energi i din livssituation og forbedre kommunikationen til dine relationer markant.

Jeg mistænker Pippi Langstrømpe for at have et højt selvværd.
Pippi sagde: “Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg godt finde ud af”

Hvis du kigger lidt rundt på hjemmesiden og i bloggen, vil du finde masser af materiale omkring selvværdsøvelser og hvordan arbejdet med dit selvværd, kan ændre din tilgang til livet markant.

Kh Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.